Näillä vinkeillä et hyydy!

Vuodenvaihteessa moni päätti aloittaa ’uuden elämän’ ja sehän voi tarkoittaa mitä vain, mutta monelle tuo päätös merkitsee vaikkapa lisää liikuntaa ja järkevämpää syömistä, säännöllisempää unirytmiä tai viikonloppu-ulkoilua. Tutkimusten mukaan hyvää tarkoittavat muutokset hiipuvat usein alle kuukaudessa, kun tavan muodostumiseen tarvittaisiin ainakin neljännesvuosi. Into Clubin ammattilaiset jakavat parhaat vinkkinsä, jottei meno tyssäisi hyvän alun jälkeen.

Suunnittele ja varmista

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja laittamalla liikuntakerrat kalenteriin, valmistamalla ruokaa useammaksi päiväksi, pakkaamalla treenikamat valmiiksi jo illalla tai sopimalla lenkistä naapurin kanssa minimoit riskin viime hetken lerpahdukselle.

Jonna, fysioterapeutti, personal trainer

Päätä ja tee

Jos kysyt asiaa keneltä vain säännöllistä ja terveellistä elämää elävältä ihmiseltä, saat vastaukseksi ei, ei heitäkään aina kiinnosta tai nappaa. Kun päästät irti sen tunnustelusta, onko inspiraatio toteuttaa suunnitelmaa vahva vai heikko ja sen sijaan vain teet mitä olet päättänyt, olet jälkikäteen aina tyytyväinen ja ansaitusti ylpeä itsestäsi.

Antti, voimavalmentaja, personal trainer

Nauti ja muista miksi

Uudenvuodenlupausten ja elämäntapamuutosten tarkoitus on, että voisimme nauttia elämästä ja saada siitä enemmän irti energisinä, terveinä ja innokkaina. Siksi on tärkeää muistaa, että pyritpä luomaan minkä tahansa uuden tavan, on sille oltava syy joka sinua motivoi ja joka tuo lisää hyvää elämääsi. Tähän syyhyn palaaminen auttaa hankalalla hetkellä.

Ulrika, personal trainer, hierojaopiskelija

Uskalla muuttaa

Monesti käy niin, että teemme suunnitelman ja kun alamme elää sitä, huomaammekin että olisi fiksumpaa, palkitsevampaa tai tarpeellisempaa keskittyä johonkin aivan muuhun. Uskalla silloin tehdä muutos ja korjata suuntaa. On paljon parempi pysyä liikkeessä kuin antaa vauhdin hiipua, eikä hyvinvointia tukeva elämäntapa ole koskaan suoraviivainen reitti – pikemminkin hapuilevaa linnunlentoa.

Tia, mental trainer

Mitkä ovat sinun parhaat kikkasi kurssissa pysymiseen? Jaa niitä Instagramissa tagaamalla @intoclubkirkkonummi, Facebookissa Into Clubin sivulla tai Into Ryhmäliikunta- sekä Into Gym -ryhmissä!

Tsemppiä viikkoosi!

Kirjoittaja

Jarno Tynkkynen Into Clubin bloggaaja.