Kymmenen syytä palkata personal trainer

Vuoden paras kuntoilukausi on käsillä nyt! Mutta entä jos aloittaminen – ja jatkaminen – tuntuvat ylivoimaisilta? Tai jos erilaisia mahdollisuuksia on vain hämmentävän liikaa? Listasin Sinulle kymmenen hyvää syytä palkata personal trainer.

  1. Motivaatio

Useimmat meistä tekevät lujemmin töitä, kun emme ole yksin. Hyvän ja ammattitaitoisen personal trainerin läsnäolo tarjoaa tarvitsemaasi rohkaisua, energiaa ja motivaatiota, jota tarvitset liikkeellelähtöön. Personal trainer auttaa myös asettamaan tavoitteet ja luomaan suunnitelman, jolla saavutat ne – ja nautit matkasta.

  1. Jatkuvuus

Oletko kokenut niin sanotun dropin, jolloin innolla alkanut kuntoiluhanke lopahtaa? Onko ohjelman noudattaminen tai uuden tavan oppiminen sinulle vaikeaa? Personal trainer pitää sinut positiivisesti tilivelvollisena ja auttaa sekä tukee yli arjen haasteiden. Treenikertaa on paljon vaikeampi perua, kun tiedät jonkun odottavan sinua.

  1. Selkeys

Kuntoilusta voi tulla kovin monimutkaista. Tietoa ja mielipiteitä ja suuntauksia on valtavasti. Mitä syödä, miten liikkua ja milloin, mikä on parasta ja mikä taas vahingollista. Personal trainer tarjoaa sinulle sopivat faktat helposti ymmärrettävässä muodossa ja ohjaa sinut oikeaan suuntaan. Säästyt puntaroinnilta ja hämmennykseltä.

  1. Itsevarmuus

Kuntosali voi olla ensi alkuun pelottava paikka. Personal trainerin kanssa tilat, välineet ja liikkeet tulevat tutuiksi kivalla tavalla. Muutaman tapaamisen jälkeen sinulla on aivan erilainen olo tulla liikkumaan itseksesikin. Treenin tuoma voimantunne tukee itsetuntemusta ja kasvava itsevarmuus ruokkii motivaatiota. Syntyy myönteinen kehä.

  1. Vammojen välttäminen

Oikea liiketekniikka sekä sen ymmärtäminen, miltä harjoittelun kuuluu tuntua, ovat ensiarvoisen tärkeitä. Useimmat liikkuvat joko liian kevyesti tai liian kovaa – personal trainer valmentaa sinua oppimaan, mikä on sinulle juuri sopiva intensiteetti ja millä saat harjoittelusta eniten irti, turvallisesti.

  1. Yksilöllinen huomio

Jokainen liikkuja on erilainen. Yksilölliset liikeratasi, mittasuhteesi, kokemuksesi, tavoitteesi, kuntotasosi ja mieltymyksesi kaikki vaikuttavat siihen, mitä sinun kannattaa tehdä. Sinulle räätälöity ohjelma ja sinun lähtökohdistasi laadittu suunnitelma vievät sinua todennäköisimmin eteenpäin pitkäjänteisesti.

  1. Lajinomainen harjoittelu

Tahdotko jaksaa juosta viisi kilometriä tai valmistautua syysvaellukselle? Petrata golfswingiä? Uida mökkisaaren ympäri? Personal trainer on ammattilainen, joka osaa suunnitella muita harrastuksiasi tukevan ohjelman. Tämä on omiaan ruokkimaan motivaatiota, sillä tekemisellä on tarkoitus. Jos haluat osallistua kisaan tai tapahtumaan, personal trainerin kanssa työskentely vähentää myös loukkaantumisriskiä.

  1. Erityisen terveydentilan vaatimukset

Liike on tutkitusti erinomainen lääke melkein joka vaivaan ja sairauteen, mutta aivan ylivoimainen keino ennaltaehkäistä niitä. Jos sinulla kuitenkin on erityishuomiota vaativa terveydellinen tila, on personal trainerin kanssa harjoittelu järkevää. Ammattivalmentaja tietää, mikä on turvallista ja osaa ottaa yksilöllisen tilanteen huomioon niin, että voi nauttia treenistä huoletta.

  1. Arvokas ikääntyminen

Kehomme muuttuu ajan myötä. Kenties liikuntamuodot joita rakastit eivät enää tunnukaan sopivilta. Ehkä kaipaat uudenlaista ärsykettä pysyäksesi kunnossa. Personal trainer osaa muokata viikko-ohjelmaasi niin, että kehon toiminnallisuus ja suorituskyky säilyvät ja jopa paranevat.

  1. Ilo ja hauskuus

Treenaaminen on hauskaa! Hyvä personal trainer osaa yhdistää tehokkuuden ja ilon. Kaverin kanssa tai pienryhmässä treenaaminen on edullisempaa ja monesti kirvoittaa parhaat naurut. Paitsi parhaat treenikaverit, tärkeää on myös että sinulla klikkaa personal trainerisi kanssa. Kemia ratkaisee tässäkin asiassa.

Tässä Sinulle monta hyvää syytä ottaa rinnallesi ammattilainen ja Kirkkonummen parhaimmistoon kuuluva Personal Trainer. Tutustu siis valmentajiimme ja osta valmennus!

Kirjoittaja

Jarno Tynkkynen Yksi Into Clubin perustajista. Les Mills Lead Trainer. Liikunta-alan konsultti. Into Clubin bloggaaja.