Inspiroivat intolaiset: Vuokko

Inton vakioasiakas, teräsnainen Vuokko on elävä esimerkki siitä, miten hyvää aktiivinen elämäntapa meille tekee. Lue Vuokon mietteitä inspiroivia intolaisia esittelevän juttusarjamme ensimmäisessä osassa.

Inspiroiva intolainen

Uuden vuoden kunniaksi esittelemme kolmiosaisessa juttusarjassamme upeita pitkän linjan intolaisia, joiden elämänasenne ja ajatukset inspiroivat meistä monia. Ensimmäisenä vuorossa on ikiliikkuja teräsnainen, 70-vuotias Vuokko Karjalainen. Moni tuntee hänet sekä Inton ryhmäliikuntatuntien vakiokävijänä että aktiivisena golfharrastajana, mutta energiaa riittää myös pienten lasten hoitoon.

Ryhmäliikunta lähellä sydäntä

Vuokon tämänhetkinen lempitunti on Bodycombat sen energisyyden ja sähäkän liikemailman tähden. Inton ryhmäliikunta saa Vuokolta kiitosta monipuolisuudestaan ja runsaudestaan. Hän pitää myös avarista tiloistamme ja korkealuokkaisista ammattiohjaajista.

Menestynyt kilpagolfaaja

Ryhmäliikunnan ohella Vuokko on aktiivinen golfaaja. Hän on pelannut golfia 22 vuotta ja voittanut seniorien SM-tasolla 11 kultaa, 5 hopeaa ja 10 pronssia. Golf sopii Vuokon mukaan kaikille ja kaiken ikäisille. Kierroksen myötä kertyy kävelyä noin 10-12 kilometriä, mikä on erinomaista peruskestävyysliikuntaa.

Lapset tärkeä osa elämää

Liikuntaharrastustensa lisäksi Vuokko on eläkeiästään huolimatta vakionäky myös päiväkodissa. Hän tekee lastenhoitajan työtä 1-6-vuotiaiden kanssa aina tarvittaessa ja se on Vuokon mielestä mukavaa vaihtelua eläkeläisen arkeen. – Lasten kanssa oleminen antaa paljon, koska he ovat niin aitoja ja pyyteettömiä, Vuokko miettii.

Liikunta on lääke

Aktiivisuus on Vuokolle kaikki kaikessa. – Olen ollut onnekas, kun olen saanut olla terve enkä ole tarvinnut mitään lääkettä. Vuokon motto onkin: liikunta on lääke. – Muistan myös syödä terveellisesti, ja kun liikunta on mukavaa, pysyy myös mieli iloisena. Harrastan Intossa käymisen lisäksi lavatansseja, hiihtoa ja sauvakävelyä. Uusin treenivälineeni on painohulavanne!

Kirjoittaja

Jarno Tynkkynen Yksi Into Clubin perustajista. Les Mills Lead Trainer. Liikunta-alan konsultti. Into Clubin bloggaaja.