Henkilökuvassa: Sanni Telaranta

Inton uusi personal trainer Sanni Telaranta luotsaa omaa Sisu Training -valmennusyritystään ja toimii myös sairaanhoitajana Helsingissä. Pyysimme Sannia kertomaan hieman itsestään, jotta hän tulisi tutuksi kaikille intolaisille.

Millainen oma koulutus- ja liikuntataustasi on?

Olen opiskellut personal traineriksi Nordic Health Academyssa Helsingissä. Aikaisemmalta ammatiltani olen sairaanhoitaja. Liikuntataustani on värikäs, sillä olen erittäin utelias ja halukas kokeilemaan aina uusia asioita. Nuoruudesta lähtien lajeihin on kuulunut yleisurheilu, jalkapallo, jääkiekko, fitness-urheilu ja crossfit, joista lähimpänä sydäntä ovat painoharjoittelu ja jääkiekko.

Ennen harjoitteluni oli hyvin yksitoikkoista ja vannoin elämäni kuntosaliharjoittelun nimeen. Lukuisten loukkaantumisen jälkeen on kiinnostus kuitenkin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ihmistä kokonaisuutena kasvanut. Nykyään rakastan kovaa treenaamisen lisäksi luontoa, saunaa ja avantoa, joilla rentoudun hektisistä päivistä.

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana?

Olen valmentajana perusteellinen ja asiakaslähtöinen. Haluan valmentaa asiakkaitani perusteellisesti alusta alkaen niin, että he oppivat treenaamisen ja terveellisen elämän salat ja pärjäävät loppuelämänsä valmentaen itse itseään. Asiakaslähtöisenä valmentajana haluan ottaa huomioon asiakkaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja arkielämän kuormitukset. Elämäntapamuutoksessa kyse on ravitsemuksen ja liikunnan lisäksi myös elämänhallinnasta. Valmentajana haluan pitää valmennuksen tavoitteellisena, mutta kuitenkin hymy huulilla nauttien matkasta.

Mikä personal trainerin työssä on mielestäsi parasta?

Ehdottomasti ihmisten auttaminen. On mahtavaa tuoda asiakkaille liikunnan ilo ja nähdä asiakkaiden onnistumiset. Vielä mahtavampaa on saada aiemmin liikkumaton ihminen innostumaan liikunnasta ja ravitsemuksesta.

Onko sinulla valmennusfilosofiaa tai -ideologiaa?

Elämää ei kuulu ottaa liian vakavasti, mutta oma terveys pitää. Elämästä kuuluu nauttia syömällä välillä huonosti ja pitämällä välillä taukoa liikunnasta. Meillä on kuitenkin vain yksi elämä ja yksi elimistö. Siitä pitää pitää huolta, ellei halua käyttää lopun elämäänsä sairastaen.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Inton jäsenille?

Liikkukaa innolla ja siitä nauttien. Ja muistakaa ettei koskaan ole väärä hetki lähteä liikkeelle. Olit sitten elämäsi huonoimmassa tai parhaimmassa kunnossa, Into ja liikunta kuuluu kaikille.

Toivottavasti nähdään Intossa!

Lue lisää ja varaa Inton jäsenten oma valmennus osoitteessa www.sannitelaranta.fi

Kirjoittaja

Jarno Tynkkynen Yksi Into Clubin perustajista. Les Mills Lead Trainer. Liikunta-alan konsultti. Into Clubin bloggaaja.