Elämäsi vuosi 2019!

Vastuunotto omasta hyvinvoinnista ja terveydestä on yksi väkevimmistä ja kauaskantoisimmista päätöksistä, joita ihminen voi tehdä. Kun ripaus suunnitelmallisuutta, hyppysellinen kurinalaisuutta ja annos oikeista asioista kumpuavaa motivaatiota kohtaavat, on todellakin mahdollista muuttaa elämänsä suuntaa ja nauttia arjesta uudella tavalla. Listasimme viisi yksinkertaista asiaa, joilla olet vähintäänkin puolessa matkassa kohti tavoitteitasi.

  1. Aloita keittiöstä

Liikunnalla on hankala neutraloida liiallista energiansaantia ja jos syömämme ruoka on yksipuolista ja ravinneköyhää, solumme eivät saa kaikkia tarvitsemiaan raaka-aineita. Siksi on paljon helpompaa, mielekkäämpää ja ennen kaikkea hurjasti tuloksekkaampaa tarkkailla kokonaisenergiansaantiaan ja ravitsemuksensa monipuolisuutta kuin ensimmäisenä lisätä liikunnan määrää. Jo jättämällä alkoholin ja lisätyn sokerin pois ja syömällä kaksi lämmintä ateriaa päivässä on pitkällä.

  1. Linjaa ajankäyttö ja arvojärjestys

Meillä kaikilla on elämänjaksoja, joissa kaikki liikenevä vapaa-aika menee muista huolehtimiseen. Iso kuva on kuitenkin, että kaikilla on yhtä paljon aikaa ja jos olemme rehellisiä, löydämme ajan asioille, joita pidämme tärkeinä. Listaa elämäsi viisi tärkeintä asiaa ja viisi eniten aikaa vievää asiaa: ovatko ne linjassa? Eikä meidän tarvitse hakea täydellisyyttä – kannattaa kuitenkin tavoitella arvojensa näköistä arkea.

  1. Tunnustele mikä sinua motivoi

Meitä ihmisiä motivoivat hyvin erilaiset asiat! Yksi saa tyydytystä, kun pystyy toteuttamaan laatimaansa suunnitelmaa, toinen raivaa kaikki esteet kulkiessaan kohti voimaannuttavaa maaliaan, kolmas rakastaa fiilispohjalta tekemistä ja neljännelle olennaisinta ovat matkakumppanit. Hyvän motiivin tunnistaa siitä, että siihen voi aina palata ja se muistuttaa, miksi lähti liikkeelle. Se on oma, aidosti tärkeä tekemisen syy.

  1. Aseta tavoite

Tavoitteen asettaminen on monelle jo uuvuttava ajatuskin, sillä työelämässä saa kurottaa kohti uusia tavoitteita väsymykseen asti. Mutta ilman selkeää, konkreettista, mitattavaa tavoitetta on kuin suunnistaja ilman kompassia tai laiva ilman majakkaa; hukassa ja tuuliajolla. Hyvä tavoite on sinulle aidosti tärkeä ja juuri sopivan haastava.

  1. Vaadi tuloksia

Kun tietää tavoitteensa, on helpompi tarkkailla saavuttamiaan tuloksia. Tiedämme, että tulokset ja motivaatio kulkevat käsi kädessä. Jos ihminen kokee saavansa näkyvää ja tuntuvaa hyötyä tekemistään valinnoista, on hänellä korkea motivaatio. Vastaavasti liian pitkään paikalla junnaaminen vie herkästi menohalut. Kysy siis mitä haluat saavuttaa ja kulje sitä kohti.

Into Clubin valmentajatiimi on valmiina auttamaan!

Löydät valmentajiemme erikoisosaamisen sekä yhteystiedot kotisivuiltamme.

Upeaa vuodenvaihdetta ja nähdään klubilla!

Kirjoittaja

Jarno Tynkkynen Into Clubin bloggaaja.