6.10.2006

Munkinmäentiellä on soinut musiikki ja noussut jalka jo 14 vuoden ajan. Siitä on siis pian puolitoista vuosikymmentä, kun saavuimme Tian kanssa horsmaa kasvavien peltojen reunustamaa tietä katsomaan, voisimmeko löytää Kirkkonummelta paikan toteuttaa itseämme ja elää todeksi intohimoamme.

Sydäntä seuraten, pelotta hypäten

25-vuotiaana moni ajatus on yksinkertainen, vahva ja puhdas. Jos on saanut siihen asti elää enimmäkseen myötätuulessa, ei mikään epäolennainen, kuten riskienhallinta, epäonnistumisen mahdollisuus tai valtava työmäärä, vaivaa mieltä ja häiritse päätöksentekoa. Näin oli meidän laitamme, kun keväällä seisoimme 2006 tienhaarassa: vaihtaako kokonaan alaa vai tehdäkö liikunta- ja hyvinvointipalveluiden parissa jotakin omaa. Moni seikka – eikä meistä kumpikaan usko sattumaan – johti siihen, että hyppäsimme. Talkoilla alettiin heinäkuussa raivata 80-lukulaista toimistotilaa liikuntakeskuksen käyttöön. Leka lauloi ja ärräpäät lentelivät, kun tila taipui uuteen käyttötarkoitukseensa perheen ja ystävien voimin.

Tyhjä klubi, täysi luottamus

Alusta asti oli selvää, että ammattilaisten tarjoamalle ja suunnittelemalle ryhmäliikunnalle oli Kirkkonummella iso tilaus. Ennakkomyynnissä sadat naiset osoittivat meitä kohtaan suorastaan uskomatonta luottamusta. Retkipöydän ja retkituolin äärellä, täysin tyhjässä tilassa raapustettiin loppukesän helteillä jäsensopimuksiin nimikirjoituksia. Kukaan ei ollut vielä kokenut kanssamme mitään, mutta isot joukot olivat silti valmiita lähtemään yhteiselle matkalle. Kirkkonummella ei ollut myöskään juurikaan koulutettuja ohjaajia, joten aloitimme paitsi itse ohjaamalla ja entisiä ison kirkon kollegoita puolipakottamalla, alusta asti omiin tarpeisiimme kouluttamalla. Näin sai alkunsa Inton jäljittelemättömän upea henkilöstö. Yhä edelleen noudatamme samaa rekrytointireseptiä, verratonta tunnelmaamme vaalien.

Yhteisö ja ihminen edellä

Kuten elämässä aina, tähän matkaan on mahtunut kaikkea ylimmästä onnesta ja menestyksen huipuista valtavaan synkkyyteen ja ylivoimaisilta näyttäneisiin vastoinkäymisiin. Monet asiat ovat kuitenkin pitäneet päämme pinnalla. Ensinnäkin meillä on luja, vankkumaton luottamus siihen, että asiat menevät aina prikulleen kuten niiden kuuluukin, emmekä saa eteemme enemmän kuin kykenemme vastaanottamaan. Toiseksi meillä on galaksin ihanimmat työntekijät ja liikekumppanit, joita ilman emme olisi tässä. Ja kolmanneksi ja tärkeimmäksi: Inton ympärille on rakentunut ihana yhteisö, jonka muodostavat sadat äärimmäisen upeat ihmiset. He kutsuvat Munkinmäentie 7:ä toiseksi olohuoneeksi, latauspisteeksi, paikaksi jossa ilo asuu ja moneksi muuksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Sydämellinen kiitos

Tällä viikolla nostamme maljan teille kaikille, jotka olette ja elätte ja jaatte kanssamme yksiä elämän hienoimpia tähtihetkiä. Odotamme näkevämme teitä klubilla jotta saamme juhlistaa kanssanne jälleen yhtä virstanpylvästä. Kiitos!

Syntymäpäiväviikon tarjoukset kuntosalijäsenyyteen sekä täysjäsenyyteen ja syksyn tapahtumakalenteri.

Tervetuloa kokeilemaan aina veloituksetta ja sitoumuksetta.

Kirjoittaja

Jarno Tynkkynen Yksi Into Clubin perustajista. Les Mills Lead Trainer. Liikunta-alan konsultti. Into Clubin bloggaaja. SKY:n hallituksen jäsen.